Absolutním vítězem Photo Annual Awards se stal Rakušan Hüller

Praha 13. května (ČTK) - Absolutním vítězem prvního ročníku české fotografické soutěže Photo Annual Awards se stal Rakušan Lukas Hueller, který s projektem zabývajícím se základními lidskými právy zároveň zvítězil v kategorii jednotlivých snímků Emotion. Soutěže se zúčastnilo celkem 130 autorů z 18 zemí. Nejlepší snímky budou vystaveny v teplické Wall Gallery, o výstavě v Praze se jedná. Novinářům to dnes řekl zakladatel a ředitel soutěže Radek Burda.

"Je dobře, že tahle soutěž není o fotkách modré oblohy, ale o snímcích, které nesou nějaké poselství," uvedl Hueller.

Autoři mohli posílat své snímky nebo soubory do třech různých kategorií napříč žánry. Od umělecké kategorie Emotions přes žurnalistickou kategorii Motions až po snímky inspirované přírodou Oceans.

V kategorii Emotion se svou sérií vlastních snímků o postupující léčbě rakoviny prsu uspěla Kerry Mansfieldová z USA, v kategorii Motion v případě fotografických souborů nebyla hlavní cena udělena, druhou získal český fotograf Petr Šigut za sérii autoportrétů, v jednotlivých snímcích zvítězila Celia de Cocaová ze Španělska. V sérii Ocean nejvíce zaujalo německé duo Frank Bayh a Steff Rosenberger-Ochs a samostatným snímkem Američanka Ami Vitaleová.

Speciální cenu si odvezl indický fotograf Amit Madhešija, vítěz letošní soutěže World Press Photo.

Zdroj: ceska-media.cz
Datum vydání: 13.5.2011
Rubrika / pořad: Média-Stalo se
Autor: ČTK, autor: Roman Jireš, mkv, (mai)


Remember Date!  ___   May 30, 2015  

Opening Ceremony&Wall Gallery
Teplice Spa 

 Vítězové minulých ročníků:  Obrazová galerie z vyhlašování:
ročník 2011  ročník 2011
ročník 2012 ročník 2012
ročník 2013 ročník 2013
ročník 2014 ročník 2014
ročník 2015  ročník 2015

mediální partneři

   

 
hlavní partner & sponzoři