ČTK, 26.4.2011

České fotografické soutěže se účastní i zahraniční osobnosti

Praha 26. dubna (ČTK) - Do 1. ročníku české mezinárodní fotografické soutěže Photo Annual Awards se přihlásilo 130 fotografů, včetně Inda Amita Madhešiji, který uspěl na posledním ročníku World Press Photo v kategorii Umění a zábava. Vítěze z řad profesionálů i amatérských autorů vybere odborná porota v květnu. ČTK to řekl ředitel soutěže Radek Burda.

"Tak velký zájem osobností světové fotografie o naší soutěž jsem nečekal," uvedl Burda. Přihlášku pořadatelé obdrželi například od české fotografky Jarmily Kovaříkové, držitelky několika ocenění Czech Press Photo nebo fotoeditorky ČTK Daniely Ambrožové.

Madhešija do soutěže zaslal stejný soubor fotek, který letos vyhrál první cenu v kategorii Umění a zábava ve World Press Photo. "Jedná se o sérii barevných snímků zachycující rozmanité publikum v indickém letním kině," doplnil Burda.

Hlavním cílem je podle pořadatelů podpořit současnou fotografickou scénu a organizovat soutěž, která bude zajímavá i pro zahraniční účastníky. Soutěžní kategorie jsou celkem tři. Kategorie Emotions je určena pro umělecké snímky, žurnalistická kategorie nese název Motions a nechybí ani kategorie pro snímky inspirované přírodou Oceans. Vítěze vybere odborná porota ve které zasedne například fotograf Roman Sejkot nebo předseda správní rady Českého Centra Fotografie Jiří Jaskmanický.

Každá z kategorií je navíc rozdělena do dvou podskupin podle toho, jedná-li se o sérii nebo samostatnou fotku. "Celkem tak oceníme devět fotografů. Hlavní cena nese název Grand Prize Award a její vítěz získá měsíční pronájem apartmánu na okraji Prahy," doplnil Burda.

Vítězové budou vyhlášeni v květnu, jejich práce budou poté vystaveny ve Wall Gallery v Teplicích a zřejmě i v Praze. "O konkrétních prostorách a termínu ještě jednáme," řekl Burda.

Více informací naleznou zájemci na www.photoannualawards.com

Zdroj: ceska-media.cz
Datum vydání: 26.4.2011
Rubrika / pořad: Média-Extra
Autor: ČTK, autor: Hana Zimmermannová, mkv, (mai)

Remember Date!  ___   May 30, 2015  

Opening Ceremony&Wall Gallery
Teplice Spa 

 Vítězové minulých ročníků:  Obrazová galerie z vyhlašování:
ročník 2011  ročník 2011
ročník 2012 ročník 2012
ročník 2013 ročník 2013
ročník 2014 ročník 2014
ročník 2015  ročník 2015

mediální partneři

   

 
hlavní partner & sponzoři